LECTURA FÀCIL

Que uns materials siguin de Lectura Fàcil vol dir que han estat elaborats amb la intenció de poder ser llegits i entesos per totes aquelles persones que tenen dificultats lectores i/o de comprensió de caràcter transitori o permanent.

L’adaptació d’aquests materials l’han de dur a terme pedagogs, professors o escriptors i per tal de fer-la correctament cal seguir les directrius internacionals promogudes des de la IFLA (International Federation of Library and Associations). Aquestes estableixen pautes relatives al contingut i al llenguatge segons les quals és necessari narrar una història concreta i lògica amb una sola línia argumental. Per tant, cal presentar els esdeveniments en ordre cronològic, amb continuïtat i evitant el llenguatge abstracte i difícil. A més, també estableixen pautes relacionades amb la tipografia segons les quals els textos s’han de presentar amb un interlineat generós i alineats en bandera de manera que cada línia sigui una unitat sintàctica.

L’Associació Lectura Fàcil, membre del grup de treball Easy-to-Read Network, ha acostat el projecte a Catalunya i atorga el logotip LF a tots els materials que s’adapten a les directrius de la IFLA un cop comprovada la seva idoneïtat per als col·lectius destinataris.

Deixa un comentari