LECTURA FÀCIL

Que uns materials siguin de Lectura Fàcil vol dir que han estat elaborats amb la intenció de poder ser llegits i entesos per totes aquelles persones que tenen dificultats lectores i/o de comprensió de caràcter transitori o permanent.

L’adaptació d’aquests materials l’han de dur a terme pedagogs, professors o escriptors i per tal de fer-la correctament cal seguir les directrius internacionals promogudes des de la IFLA (International Federation of Library and Associations). Aquestes estableixen pautes relatives al contingut i al llenguatge segons les quals és necessari narrar una història concreta i lògica amb una sola línia argumental. Per tant, cal presentar els esdeveniments en ordre cronològic, amb continuïtat i evitant el llenguatge abstracte i difícil. A més, també estableixen pautes relacionades amb la tipografia segons les quals els textos s’han de presentar amb un interlineat generós i alineats en bandera de manera que cada línia sigui una unitat sintàctica.

L’Associació Lectura Fàcil, membre del grup de treball Easy-to-Read Network, ha acostat el projecte a Catalunya i atorga el logotip LF a tots els materials que s’adapten a les directrius de la IFLA un cop comprovada la seva idoneïtat per als col·lectius destinataris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s