MINI KLF

COL·LECCIÓ MINIKALAFAT

Els llibres de la Col·lecció MiniKalafat tenen l’objectiu d’apropar els clàssics de la literatura universal a l’alumnat nouvingut. Les obres, en versions senzilles de 64 pàgines, presenten un vocabulari entenedor que facilita la comprensió per part dels alumnes en procés d’integració. Es tracta, doncs, de versions reduïdes dels llibres de la Col·lecció Kalafat adaptades amb cura a les necessitats dels nois i noies que acaben d’arribar a Catalunya.

La Col·lecció MiniKalafat té el suport de l’Associació Lectura Fàcil de Barcelona, reconeguda per l’Easy-to-Read Foundation, entitat sueca promotora del concepte de Lectura Fàcil en l’àmbit internacional.

L’ILLA DEL TRESOR


Autor: Robert L. Stevenson

Format: 11 x 16 cm

ISBN: 978-84-9804-398-3


Sinopsi: L’illa del tresor explica les experiències d’un grup d’aventurers que van a la recerca d’un tresor enterrat en una illa per un vell pirata. Aquesta novel·la, narrada en primera persona per Jim Hawkins, el més jove dels mariners, ha entusiasmat milions de lectors des que es va publicar l’any 1883. És una obra que conté tots els ingredients d’un llibre d’aventures: una expedició a terres llunyanes i desconegudes, perills, pirates, baralles…

Robert Louis Stevenson va néixer a Edimburg. Després d’estudiar enginyeria i lleis, ben aviat es va dedicar a escriure, i va ser un dels autors més llegits en la seva època, sobretot entre els joves. Va viatjar per tot el món buscant un clima apropiat per a la seva delicada salut.

Finalment es va establir a Samoa, una illa d’Oceania, on els nadius l’anomenaven Tutsitala (’narrador de contes’). Entre les seves nombroses novel·les cal destacar L’illa del tresor (1883), El Dr. Jekyll i Mr. Hide (1886), La fletxa negra (1888) i El senyor de Ballantrae (1889).

EL LLIBRE DE LA SELVA


Autor: Rudyard Kipling

Format: 11 x 16 cm

ISBN: 978-84-9804-399-0


Sinopsi: El llibre de la selva narra la vida i les aventures d’un nen, Mowgli, criat entre llops. A la selva s’enfronta al terrible tigre coix, Shere Khan, amb l’ajuda dels seus amics, l’ós Baloo, la pantera negra Bagheera i la serp Kaa.
Finalment, quan es fa gran, Mowgli ha de decidir entre quedar-se amb la seva família de la selva o anar a viure amb els seus congèneres humans…

Rudyard Kipling va néixer a Bombai (Índia) el 1865, de pares anglesos. Fins al sis anys va créixer entre els exhuberants paisatges de l’Índia i, després, fou enviat a Anglaterra a estudiar. Va tornar al seu país natal quan tenia setze anys. La fama literària li va arribar amb sis històries, publicades a Anglaterra en 1888-1889, que narren la vida dels anglesos a l’Índia. El 1907 va rebre el Premi Nobel de Literatura. A més d’El llibre de la selva, Kipling és l’autor de les novel·les Capitans intrèpids i Kim i del poema «Si».

LES AVENTURES DE TOM SAYWER


Autor: Mark Twain

Format: 11 x 16 cm

ISBN: 978-84-9804-400-3


Sinopsi: Les aventures de Tom Sawyer explica la vida d’un noi, Tom Sawyer, i el seu amic Huckleberry Finn a prop del Mississipí. La novel·la està inspirada en els records d’infantesa i d’adolescència del mateix autor, reflectits amb senzillesa i gran sentit de l’humor. L’obra va aconseguir un gran èxit i el seu protagonista va esdevenir ràpidament un dels personatges més coneguts i estimats de la literatura nord-americana.

Mark Twain (anomenat realment Samuel Langhorne Clemens) va néixer a Florida (Missouri), però quan anys es va traslladar a Hannibal, port fluvial del Mississipí. Va exercir diversos oficis: va treballar en una impremta, va pilotar un vaixell de vapor, va ser miner i, durant la guerra civil nord-americana, va ser soldat de la Confederació. El 1862 va començar a treballar com a periodista i a signar amb el pseudònim Mark Twain, que significa ‘dues braces’ (al Mississipí, la braça servia per mesurar la profunditat del riu). Va morir a Nova York. Entre les seves obres cal destacar, a més de Les aventures de Tom Sawyer (1869), El príncep i el captaire (1882) i Les aventures de Huckleberry Finn (1884).

COLECCIÓN MINIKALAFATE

Los libros de esta colección tienen el objetivo de acercar los clásicos de la literatura universal a los alumnos recién llegados. Las obras, en versiones sencillas de 64 páginas, presentan un vocabulario de fácil comprensión que favorece la lectura por parte del alumnado en proceso de integración. Son versiones reducidas de los libros de la Colección Kalafate, adaptados teniendo en cuenta las necesidades de los chicos y chicas que acaban de llegar a España.

LA ISLA DEL TESORO


Autor: Robert L. Stevenson

Formato: 11 x 16 cm

ISBN: 978-84-9804-401-0


Sinopsis: La isla del tesoro narra las andanzas de un grupo de aventureros que parten en busca de un tesoro enterrado en una isla por un antiguo pirata. La novela, contada en primera persona por el más joven de los marineros, Jim Hawkins, ha entusiasmado a millones de lectores desde que se publicó en 1883. Todos los ingredientes de la narración de aventuras aparecen en ella: una expedición a tierras lejanas y desconocidas, peligros, piratas, acción…

Robert Louis Stevenson nació en Edimburgo (Escocia). Viajó por varios países y pasó los últimos años de su vida en una isla de Oceanía, donde los nativos le conocían por el nombre de Tusitala (’el narrador de cuentos’), Stevenson es autor de numerosas novelas, entre las que destacan La isla del tesoro (1883), El Dr.Jekyll y Mr.Hyde (1886) y La flecha negra (1888).

EL LIBRO DE LA SELVA


Autor: Rudyard Kipling

Formato: 11 x 16 cm

ISBN: 978-84-9804-402-7


Sinopsis: El libro de la selva narra la vida y las aventuras de un niño, Mowgli, criado entre lobos en la selva, y de cómo debe enfrentarse al terrible tigre cojo, Shere Khan, ayudado siempre por sus amigos, el oso Baloo, la pantera negra Bagheera y la serpiente Kaa.
Finalmente, cuando se hace mayor, Mowgli debe decidir entre quedarse con su familia de la selva o irse con sus congéneres humanos…

Rudyard Kipling nació en Bombay (India) en 1865, de padres ingleses. Creció entre los exhuberantes paisajes de la India y, a los seis años se trasladó a Inglaterra para estudiar. Regresó a su país natal diez años después. Consiguió la fama literaria gracias a seis historias, publicadas en Inglaterra entre 1888 y 1889, sobre la vida de los ingleses en la India. En 1907, recibió el premio Nobel de Literatura. Además de El libro de la selva, Kipling es autor de las novelas Capitanes intrépidos y Kim, y del poema “Si”.
LAS AVENTURAS DE TOM SAYWER


Autor: Mark Twain

Formato: 11 x 16 cm

ISBN: 978-84-9804-403-4


Sinopsi: Las aventuras de Tom Sawyer narra las andanzas de un chico, Tom Sawyer, y de su amigo Huckleberry Finn, a orillas del Misisipí. La novela está inspirada en los recuerdos de la infancia y la adolescencia del propio Mark Twain, plasmados con sencillez y gran sentido del humor. La obra consiguió un gran éxito y Tom Sawyer se convirtió rápidamente en uno de los personajes más importantes y queridos de la literatura norteamericana.

Mark Twain (cuyo nombre real era Samuel Langhorne Clemens) nació en Florida (Missouri). A los cuatro años se trasladó a Hannibal, puerto fluvial del Misisipí. Trabajó en una imprenta y pilotó un barco de vapor; también fue minero y soldado de la Confederación durante la guerra civil norteamericana. En 1862 empezó a trabajar como periodista y a firmar con el seudónimo Mark Twain, que significaba ‘dos brazas’, una medida de profundidad del río. Murió en 1910 en Nueva York. Entre sus numerosas novelas podemos destacar Las aventuras de Tom Sawyer (1869), Príncipe y mendigo (1882) y Las aventuras de Huckleberry Finn (1884).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s