L’escarabat d’or

Lescarabat dor

ISBN 9788498043891

L’escarabat d’or, escrit cap al 1837, forma part de les Històries extraordinàries. Un amic de William Legrand i de Júpiter, el seu criat, ens hi explica la seva participació en una aventura per resoldre un misteri ben complicat. Es tracta de desxifrar un pergamí escrit en clau, trobat casualment en una platja, que conté les instruccions per desenterrar el tresor d’un antic pirata. Els coneixements de Legrand, la paciència de Júpiter i la col·laboració de l’amic ho fan possible.

Edgar Allan Poe va néixer a Boston, en una família d’artistes. Quan tenia dos anys es va quedar orfe i va anar a viure amb un oncle molt ric, John Allan, comerciant de tabac. L’oncle volia donar-li una bona formació i per això el va enviar a estudiar a Londres i a la universitat nord-americana de Charlottesville, a l’estat de Virgínia. El jove Poe tenia un gran talent literari, però la seva afició a l’alcohol va poder més que el benestar que li oferia el seu tutor. Després d’una vida curta i plena d’alts i baixos, va morir pobre i sol, a Baltimore. El poema que més fama li va donar va ser El corb (1845).

Europa va conèixer les narracions de Poe aplegades en el volum Històries extraordinàries (la majoria eren contes de por i misteri), a partir de la traducció francesa. També és ben coneguda la seva novel·la Les aventures d’Arthur Gordon Pym.

Joan R. Berengueras i Rosa Bonafont han adaptat aquesta obra per a la Col·lecció Kalafat seguint els criteris de Lectura Fàcil i Alberto Hernández l’ha il·lustrat.

Activitats del llibre: fes clic aquí per descarregar-te les activitats

Anuncis

2 comentaris

Filed under Títols col·lecció Kalafat

2 responses to “L’escarabat d’or

  1. an

    lo estoy estuduando

  2. Roser Orquin

    Trobo a faltar que digueu per a quin nivell (si pot ser, per a nivells del MECR) estan indicats els llibres de Kalafat. Si no, això de la lectura fàcil és molt relatiu: ho és pel vocabulari, pel nombre de pàgines, per la gramàtica, per la mida de la lletra…? Segons la resposta, serà per facilitar l’aprenentatge de la llengua, per introduir en la lectura lectors poc avesats, per facilitar la lectura a lectors amb discapacitats… I és molt diferent una cosa de l’altra!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s