Ivanhoe

Ivanhoe

ISBN 9788498043914

Ivanhoe explica les aventures del jove Ivanhoe, fill del noble saxó Cedric. L’acció se situa al segle XII, en l’època de la tercera croada, en una Anglaterra conquerida pels normands. Ivanhoe, desterrat pel seu pare a causa de l’amor que sent per Rowena, lluita al costat del rei legítim d’Anglaterra, Ricard Cor de Lleó. Ivanhoe representa perfectament la novel·la històrica, gènere inaugurat per Walter Scott i de gran repercussió posterior.

Walter Scott va néixer a Edimburg, Escòcia. Després d’estudiar a la Universitat, va exercir com a advocat en alguns càrrecs de l’Administració local. Però aviat es va sentir fascinat per la cultura i les tradicions del seu país i va iniciar l’activitat literària. El 1802 va publicar la seva primera obra, un recull de balades escoceses, i va començar a escriure poemes romàntics. Del 1810 al 1820 va editar diverses novel·les, sempre amb pseudònim (fins el 1826 no se’n va descobrir el veritable autor).

Scott és considerat el principal representant de la novel·la històrica, gènere al qual pertanyen la majoria de les seves obres. A més d’Ivanhoe, en destaquen El nan negre, Rob Roy, Quentin Durward i El talismà. Alguns d’aquests títols han estat adaptats al cinema amb notable èxit.

Elena O’Callaghan ha adaptat aquesta obra per a la Col·lecció Kalafat seguint els criteris de Lectura Fàcil i Jaume Bosch l’ha il·lustrat.

Activitats del llibre: fes clic aquí per descarregar-te les activitats

Deixa un comentari

Filed under Títols col·lecció Kalafat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s